Penga träd

Hej
sitter just nu och funderar lite hur vida man ska lösa ekonomin för resten av månaden då det blivit lite för mycket oväntade utgifter och jag måste försöka klämma in högskoleprovsavgiften.
När man var liten och bad om pengar fick man jämt höra att pengar inte växer på träd så man skulle jämt vara varsam men visst hoppas man fortfarande på att man ska råka snubbla in i det där träder fullt blommande med fint strukna sedlar. Får helt enkelt fortsätta hoppas på antingen trädet eller en lottovinst men med tanke på att jag inte köper lotter så är nog faktiskt trädet troligare.

Hur som helst så är det skönt att det är fredag, 2 vilodagar både idag och imorgon sen blir det ett pass på gymmet igen. Väldigt skönt faktist att svettas och känna att det ändå efter så snabb tid blir förändring. Nu väntar jag bara på att man ska se förändringen också.

Idag tänkte jag faktiskt slå ett slag för en serie som jag inte följt än men precis börjat uppskatta. Sett något avsnitt här och där och det har lett fram till att jag snart har säsong 1 hemma. Serien jag pratar om heter Glee. Kan inte säga så jättemycket om den förutom att det är en liten grupp med utstötta människor "Glee Club" som sjunger och dansar och kämpar för att komma i rampljuset. Jag får skriva lite mer om serien när jag fått lite kött på benen så att jag inte skriver fel saker.

Nu ska jag plocka fram lite rådjurskött ur frysen så det är upptinat till morgondagens middag. Ha de bra där ute så ses vi snart igen.

Fullt på schemat

Hej, nu var det länge sen jag skrev och det beror på att helgen och faktiskt dom flesta dagarna har jag massor att göra. Har precis börjat på gymmet och dit ska jag tre gånger i veckan och pumpa lite så man får en hyffsad kropp till beach 2010 hehe. Sen har även Naturkunskapen dragit igång nu så nu har man lite o göra om dagarna.
Tyvärr har läkarna fortfarande inte hört av sig om när och var jag ska röntga min tå och det är lite surt. Jobbigt att gå runt och ha ont. Slutar nog med att jag själv bara drar ut nageln någon gång. Men men, vad har jag sett på tv under denna långa period som jag kan skriva om? jo jag tittade på den animerade filmen Upp.

Upp är en hyffsat ny animerad film. Filmen börjar med att huvudpersonen träffar en tjej och dom bestämmer sig för att någon gång ska dom flytta till en speciell plats dom båda drömt om. Men tiden går och båda blir äldre och det kommer alltid något i vägen för flytten och tillslut dör frun och gubben bestämmer sig tillslut för att han ska dit. Så råkar han får med sig en liten scout med på resan.
Hur som helst så började filmen lite sorligt och den har sina roliga stunder men det går alldeles för lång tid mellan skämten så den blir långtråkig. Jag ger den tyvärr bara 2/5

Ne nu är det dags för frukost sen blir det till gymmet! ha de gött gott folk och kom ihåg att långkallsonger är tufft.

Skola, lön och bio

Då har man börjat konvux med min första matte B lektion igår och idag kom naturkunskap B boken hem med posten. Känns ganska skönt faktiskt, känns som ett steg i rätt riktning. Nu ska man bara orka med alla x och y i matten men det ska nog gå bra.

Fick även in pengar på kontot idag och såna dagar är ju alltid roliga, tyvärr så betalade jag lite räkningar och skolboken och lite sånt så nu står kontot på 25kr. Det känns väl inte helt underbart men det kommer in lite till snart så det är bara att hålla ut. Har en frys full av älgkött och skafferiet fullt av pulvermos och makaroner så det ska nog gå bra hehe.

I söndags var jag på bio och såg Har du hört ryktet om Morgans. Väldigt bra film faktiskt där ett skilt par spelat av Hugh Grant och Sarah Jessica Parker bevittnar ett mord och tvingas få vittnesskydd. Dom är två vanliga new york bor som blir utskickade mitt i ingenstans vilket blir rätt intressant. Väldigt rolig och bra film. Hugh Grant är en av mina favoritskådisar och han var lika bra som vanligt med sin brittiska accent och allvarliga humor.
Filmen får 4/5 i betyg och jag rekommenderar den starkt.

Nu ska jag nog lägga mig i soffan och sätta igång någon film eller se några avsnitt av Ghost Whisperer. Så hej då tills vidare så ses vi ju i övermorgon igen.

Lördagsmys

Ni vet hur man brukar säga att det var bättre förr? Det kan jag hålla med om i vissa fall men vi kommer till det.

Hur som helst så började kvällen med att jag och tjejen gick ner till konsum och köpte lite gott till kvällen och hyrde oss en film. Vi gjorde iordning pizzan och ställde in den i ugnen. Medans den blev klar förberedde jag mitt playstation 3 för att se filmen och tjejen öppnade ett paket sushi som hon ville jag skulle prova. Kan ju säga att smaken var god men tuggmotståndet kändes konstigt. Ingen konsistens man är van vid direkt. Men vidare till filmen.

Vi hällde upp cider och tände lite ljus, hämtade pizzan och startade filmen.

Filmen vi hade hyrt hette American Pie - The book of love.
Jag antar att dom flesta sett American Pie filmerna förut och jag tyckte faktiskt dom börjar spåra ur. Det har blivit för mycket naket och mindre komedi. Tacka vet jag dom första filmerna med dom klassiska figurerna såsom Jim, stiffler och självklart "shitbreak". Men hur som helst så handlar den här filmen om ett gäng kompisar som desperat vill bli av med oskulden. Lyckligtvis så snubblar en av karaktärerna över The book of love, sex Biblen. Tyvärr har den blivit förstörd så dom har svårt att läsa helheten av boken och därför går det inte riktigt som planerat.
Tycker inte filmen var så bra faktiskt, den var rolig men när namnet American Pie finns med förväntar iaf jag mig lite bättre. Det var bättre förr alltså.

Kvällen får 5/5 och filmen får 3/5 i betyg.

Men nu ska jag ut i köket och plocka fram frukost till mig och tjejen. Ni får ha de bra och glöm inte fortsätta läsa.

konvux

Blogginlägg nummer två kommer här då, fick iaf 1 kommentar på min första och det är väl alltid nåt.

Hur som helst så först lite om vad som hänt idag är att jag och flickvännen harvarit på vårdcentralen och dom tyckte jag skulle röntga min tå så nu får man gå och vänta på en tid dit. Var även och skrev in mig på två nya kurser på konvux så att man lättare kommer in på högskola sen. Känns som ett kliv framåt i karriären som nu har stått stilla väldigt väldigt länge :(


Nu till intressantare saker. Jag har på senare tid fastnat väldigt mycket för en ny serie vid namn Ghost Whisperer, vet inte om ni hört eller sett den men det handlar iaf om Melissa Gordon som spelas av Jennifer Love Hewitt och hon har förmågan att se och prata med andar som av någon anledning blivit kvar och inte kunnat gå vidare. Serien handlar om hennes möten med andarna och hur hon ska hjälpa dom över till andra sidan. Väldigt intressant med blandning av spänning, romantik, komedi tycker jag nog. Men har ni inte sett den tycker jag defenitivt att ni ska ta en titt.
Själv har jag nu säsong 1 och 2 som jag ska kolla egenom med Alexandra (flickvännen) i helgen.

Mer i helgen vet jag inte vad som händer, hört snack om pulka i växjö men det låter lite kallt men kan nog bli kul det med. Nu ska jag lägga mig framför tv:n och slappa.

Ha de gött och glöm inte mössan när ni går ut

Välkommen till min nya blogg!

Då har man startat en blogg och lat som jag är så behöll jag rubriken som redan stod. Smart va!.

Hur som helst så ska jag väl försöka vara lite seriös och besrkriva mig själv.

Mitt namn är då Tommy Elmgren och jag är väl en äkta nörd kan man säga, jag gillar tv serier (eller de mesta som går på tv), tv spel, datorspel och serietidningar. Fast inte så jätteinne i seritidningar som vissa nördar kan vara, dom som tex vet att Gambit finns i xmen serietidning men inte i filmerna (oj det visste jag?).  Har även spelat magic! så detta täcker väl gott och väl min nördiga sida och som ni nu kanske förstått så är jag arbetslös för tillfället hehe.

 

Bor i kosta tillsammans med min flickvän Alexandra och våra 2 katter Maja och Molle. Väldigt roliga dom där två fast ibland blir man ju helt galen på dom som tex när man försöker se på tv och dom ska ställa sig precis framför en på bordet och sträcka på sig. Men men. Man får stå ut med det jobbiga för att få det härliga !

 

Det jag tänkt skriva om är väl mest det jag gillar så blir en nördblogg om filmer serier spel och sånt kul.

 

För er som undrar och inte redan vet så kommer bloggnamnet swiink ifrån min World of Warcraft karaktär men först och främst kommer det från en film jag såg för länge sen som hette Stay Alive. Själva filmen handlar om en grupp vänner som brukar koppla ihop sina spel och spela ihop och nu hade dom fått tag i ett nytt spel som hette Stay Alive. Det dom inte visste när dom började spela är att dör du i spelet så dör du i verkligheten. En av huvudkaraktärerna i filmen heter swink så därifrån fick jag det iaf. Bra film som ni borde se!

 

Men nu ska jag avsluta det här för det dom flesta är väl lika lata som mig och inte orkar läsa sida efter sida utan vill ha kvalite istället för kvantitet.

Så hej svejs från mig tills vi hörs igen :D


RSS 2.0